Odličan derbi, Sarajevo eliminisalo Željezničar

U velikom gradskom derbiju ekipa Sarajeva je pobedila Željezničar sa 3:1 i plasirala se u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019. Tamo ih čeka rival iz prošlogodišnjeg finala – Partizan.

Na papiru, sigurno najzanimljiviji par četvrtfinala bio je duel velikih rivala Sarajeva i Željezničara. I gledaoci su zaista imali šta da vide u bordo-plavom derbiju. U jednoj otvorenoj utakmici sa dosta prilika na obe strane pobedu je odneo aktuelni šampion turnira Sarajevo. Momci u bordo dresovima su poveli u prvom poluvremenu preko Hasančića, da bi Mulaosmanović sredinom drugog poluvremena duplirao prednost svog tima.

Ipak, Željezničar je imao spreman odgovor, pa je samo 3 minuta kasnije Ramić smanjio prednost protivnika na 2:1 i najavio veoma uzbudljivu završnicu. Pokušavao je Željo da stigne do izjednačenja, ali je njihova otvorena igra ostavila mnogo prostora ekipi Sarajeva za kontranapade. I u 63. minutu aktuelni šampioni su iskoristili taj otvoreni prostor. Posle odlične akcije Šuvalija je postigao treći gol za Sarajevo i rešio pitanje pobednika na ovom meču – 3:1.

Sarajevo će u polufinalu Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019 igrati protiv Partizana. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je bordo tim slavio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Attachment