Milošević: Da ova priča živi i dalje

Savo Milošević je utkao sebe u Kup prijateljstva i ostavio neizbrisiv trag u projektu koji od 2014. godine okuplja najbolje mlade fudbalere iz celog regiona.

Bez obzira na pretrpan raspored, nekada proslavljeni golgeter, potom funkcioner FS Srbije, a sada šef struke Partizana, uvek nađe vremena da se posveti turniru. Zašto je to tako, legendarni as je lako objasnio:

– Bez obzira na vrstu angažmana u fudbalu, kada jednom počnete da radite sa klincima u to ostajete zaljubljeni zauvek. To je nešto posebno. Koliko mi učimo njih, oni uče nas i sve zajedno postajemo bolji. Drago mi je da smo ponovo zajedno, ovde na Zlatiboru. Siguran sam se da ćemo ovo godine imati uspešan turnir, kao i svih prethodnih. Vidim da su svi učesnici zadovoljni, što je najvažnije. Ovo je idealna prilika da sve ekipe iz regiona izmere svoje trenutne pozicije. Moram da kažem da sam izuzetno srećan što smo uspeli ovo da održimo. Da započnemo jednu priču, da je razvijemo i da ona živi – istakao je Milošević.

Transferom u Real, vredan 60 miliona evra, Luka Jović je pre par dana pomerio granice srpskog fudbala. Razumljivo što je to bila jedna od glavnih tema među učesnicima Kupa prijateljstva na Zlatiboru koji se igra do nedelje. Check this site tubeporn.cc

A, sa tim u vezi i podatak da je mladi as bio deo turnira, ali kao navijač, s obzirom da ga je povreda sprečila da bude akter u dresu Crvene zvezde.

– Ponosan sam, on je dete iz mog sela, mi smo čak i u rodbinskim odnosima. Jako mi je drago zbog svega što mu se dogodilo i što je završio u Realu. Navijao sam za takav epilog. Real je idealna sredina za njega. Pre neki dan sam gledao spisak igrača koji su igrali na turniru i bio oduševljen. Tu je recimo Nikola Milenković koji trenutno igra u Fiorentini. Zatim Dejan Joveljić, Strahinja Pavlović, Filip Stevanović i mnogi drugi. Ima ih na desetine za koje sada zna cela Evropa. To je za sve nas najveće zadovoljstvo i potvrda da radimo pravi posao. Suština ovog turnira jeste da promovišemo te klince.

Partizan je do četvrtfinala turnira stigao ubedljivo sa maksimalnim učinkom u grupi i pokazao zavidan talenat. Naredni korak je bio teži, Olimpija se pokazala kao neugodan rival, ali crno-beli su prošli u polufinale.

Evidentno je da se u Partizanu dosta polaže na rad sa mladima. A, to će prema rečima Miloševića biti opredeljenje i u budućnosti.

– Ekipa Partizana je ovde mogla da bude jača za trojicu igrača. Za dva Pavlovića, Lazar i Strahinja, kao i Filipa Stevanovića. Svi oni su već u prvom timu. Ima tu još trojica, četvorica klinaca koja pratimo i koji su takođe blizu prvog tima. Ovo je jako talentovana generacija. Partizan je i prošle godine na Zlatiboru igrao finale. Iako je ta ekipa bila mlađa od rivala, pokazala je kvalitet. A, vidim da su sada dominantni. Potvrda toga će biti i za par dana kroz transfer Strahinje Pavlovića koji će biti baš bomba. To je nešto što Partizan treba da radi i da klub živi od toga. Taj transfer će za većinu klubova biti domaći zadatak – rekao je Savo Milošević.