Sarajevo brani pehar na Zlatiboru

Fudbaleri Sarajeva dolaze na Kup prijateljstva evropskih klubova kao zvanični šampioni takmičenja. Hoće li bordo tim uspeti da odbrani pehar saznaćemo za nešto više od nedelju dana.

Kup prijateljstva evropskih klubova prvi put je održan prošle godine kada je u konkurenciji 16 timova trofej otišao u ruke igrača Sarajeva. Predvođeni fantastičnim golmanom Belminom Dizdarevićem, momci u bordo dresovima su osvojili prvo mesto u A grupi ispred Crvene zvezde, Osijeka i SPAL-a  i to posle velike drame u poslednjem kolu u kojem su uspeli da preokrenu rezultat protiv Osijeka u drugom poluvremenu.

Prvo mesto u grupi A donelo je ekipi Sarajeva kartu za polufinale, a tamo su posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca savladali Vojvodinu – 4:2 (1:1 u regularnom delu) i plasirali se u finale turnira.

U finalu premijernog izdanja Kupa prijateljstva evropskih klubova sastali su se Sarajevo i Partizan. Regularni deo susreta je završen bez golova i to najviše zahvaljujući golmanu Sarajeva Belminu Dizdareviću koji je sačuvao svoju mrežu uprkos nekoliko velikih prilika za crno-bele. U penal seriji, ponovo je zablistao Dizdarević koji je prvo odbranio udarac Milosavljevića, zatim realizovao jedanaesterac u poslednjoj, sedmoj seriji, da bi odmah potom zaustavio šut Pavlovića i tako doneo veliku radost svom timu – 6:5 (0:0 u regularnom delu).

Sarajevo je tako postalo prvi šampion Kupa prijateljstva evropskih klubova.

Attachment