Sve je spremno za početak Kupa prijateljstva 2019

Najbolji fudbalski klubovi iz regiona okupiće se od 4. do 9. juna na Zlatiboru gde će učestvovati na drugom po redu Kupu prijateljstva evropskih klubova. Poznati regionalni fudbalski turnir za igrače mlađe od 18 godina će ove godine biti održan u drugačijem formatu nego lani, a sve u cilju podizanja kvaliteta takmičenja.

Za početak, na turniru će učestvovati 12 ekipa i to je prva velika izmena u odnosu na prošlu godinu, s obzirom da je dosadašnja praksa bila da 16 klubova počinje takmičenje. Učesnici Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019 su: Budućnost Podgorica, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Maribor, Olimpija Ljubljana, Osijek, Partizan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, Vardar, Vojvodina i Željezničar.

Timovi će biti podeljeni u 4 grupe, a po 2 prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbediće plasman u četvrtfinale.

A grupa: Crvena zvezda, Maribor, Željezničar

B grupa: Sarajevo, Vojvodina, Budućnost

C grupa: Dinamo, Olimpija, Vardar

D grupa: Partizan, Osijek, Sloboda

Upravo su četvrtfinalni mečevi druga velika promenu na turniru. Prethodne godine su samo pobednici grupa prolazili dalje i tako išli direktno u polufinale, a sada će više timova imati priliku da učestvuje u nokaut fazi što će završnicu turnira učiniti još uzbudljivijom.

Kostur nokaut faze na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2019 izgleda ovako:

Četvrtfinale:

A1 – B2

B1 – A2

C1 – D2

D1 – C2

Polufinale:

A1/B2 – C1/D2

B1/A2 – D1/C2

Bitno je napomenuti da će svi mečevi Kupa prijateljstva evropskih klubova biti prenošeni uživo na kanalima Sport Kluba, pa će svi ljubitelji fudbala moći da na delu vide najtalentovanije fudbalere iz našeg regiona. Takođe, ceo turnir biće organizovan uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, a očekuje se da i ove godine na Zlatiboru bude prisutan veliki broj poznatih ličnosti iz sveta fudbala.

Trofej brani ekipa Sarajeva koja je prethodne godine u finalu savladala Partizan posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Attachment