Preokret Partizana za polufinale

Partizan je pobedio aktuelnog šampiona Kupa prijateljstva 2023 ekipu Vojvodine sa 3:1 i tako ugrabio poslednju kartu za polufinale.

Crno-beli su do pobede došli posle preokreta, jer su već od 14. minuta morali da jure prednost Novosađana. Defanzivci Partizana izgubili su loptu na svojoj polovini, a Boškan je to iskoristio da sjajno sa desnog boka uposli Bjelanca kojem nije bilo teško da sa pet metara pogodi praznu mrežu.

Partizan je do poluvremena uspeo da izjednači i to uz dosta sreće. Ugrešić je pokušao da ubaci loptu sa desne strane kaznenog prostora, ona je zakačila fudbalera Vojvodine Kostadinovića, promenila pravac i završila u golu.

Crno-beli su do preokreta stigli u 49. minutu posle zaista sjajne akcije preko leve strane. Nakon centaršuta na drugu stativu, Ugrešić je prebacio loptu glavom na prvu stativu gde je Jovanović sačekao i glavom lako ubacio u mrežu za 2:1.

U 72. minutu, Jovanović je postigao još jedan pogodak. Ovoga puta, odlično mu je asistirao Ćuk koji je sa desne strane poslao nizak centaršut, a Jovanović je rutinski postigao gol iz neposredne blizine za 3:1.

Do kraja utakmice, Vojvodina je uspela samo da ublaži poraz, ali vredi istaći da je gol Rabinija u 79. minutu bio daleko najlepši detalj ove utakmice. Mladi igrač Novosađana je lepo primio loptu na nekih 20-ak metara od gola protivnika, oslobodio se dvojice čuvara i fantastičnim udarcem pogodio gornji desni ugao golmana Partizana.

Partizan će u polufinalu igrati protiv ekipe Borca iz Banja Luke sa kojom je u grupnoj fazi ovogodišnjeg turnira odigrao bez golova 0:0.