Zvezda lako do polufinala

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Željezničar sa 4:0 i plasirala se u polufinale Kupa prijateljstva 2023.

Crveno-beli su potpuno nadigrali svoje rivale u ovom meču, a konačan rezultat u potunosti opisuje odnos snaga na terenu.

Zvezda je povela već u 9. minutu. Krivokapić je oduzeo loptu igračima Željezničara u opasnoj zoni, poslao je Cvetkoviću na levo krilo, a ovaj je sjajnim pasom pronašao Jovića u petercu kojem nije bilo teško da postigne gol.

Rezultat se dalje nije menjao do kraja prvog poluvremena, ali je zato beogradski tim furiozno otvorio drugi deo igre i u dva minuta praktično rešio pitanje pobednika. Prvo je Popović posle kornera sjano skočio i duplirao prednost crveno-belih u 45. minutu, da bi samo dva minuta kasnije centarfor Ivić iskoristio odličnu asistenciju Krivokapića i povisio vođstvo svog tima na 3:0.

Željezničar je u 57. minutu ostao sa igračem manje, pošto je Alagić dobio drugi žuti karton, a brojčanu nadmoć na terenu Zvezda je iskoristila da postigne još jedan pogodak. U 62. minutu, ponovo je Krivokapić pronašao Ivića u kaznenom prostoru, a devetka crveno-belih je i ovaj put rutinski iskoristila situaciju 1-na-1 da matira golmana Željezničara za konačnih 4:0.

Crvena zvezda će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Osijeka. Podsetimo da su se ove dve ekipe već sastale u grupnoj fazi, kada je beogradski tim slavio sa 3:0.