Partizan srušio Maribor i overio kartu za četvrtfinale

Nakon bledog izdanja na startu turnira i remija protiv Borca iz Banja Luke, fudbaleri Partizana su odigrali odličan meč u drugom kolu i sa 3:1 savladali ekipu Maribora. Crno-beli su tako obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa prijateljstva 2023.

Beogradski tim je poveo već u 13. minutu preko Petrušića koji se posle dodavanja Došloa sa desne strane našao sam pred golmanom i rutinski sproveo loptu u mrežu.

Ipak, Maribor je uspeo da izjednači rezultat u 32. minutu i to sjajnim pogotkom Bakšića koji je levom nogom sa nekih 20-ak metara snažno šutirao i zatresao mrežu rivala.

To nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu, pošto je na samom isteku prvog dela igre Nemanja Ilić ponovo doveo Partizan u vođstvo. Ilić je umakao svom čuvaru u kaznenom prostoru i preciznim udarcem sa leve strane savladao čuvara mreže Maribora.

Pobednik ovom meča rešen je u 70. minutu. Bebek je sjajno poslao loptu u prostor, a Jovanović je u situaciji 1-na-1 lako prevario golmana Maribora i postavio konačan rezultat – 3:1 za Partizan.

Partizan je tako već u četvrtfinalu, a Maribor će u meču poslednjeg kola protiv Borca iz Banja Luke juriti pobedu kako bi se i on plasirao među osam najboljih ekipa na turniru.