Bogunović heroj, Vojvodina treći put šampion

 

Vojvodina je osvojila Soccerbet Kup prijateljstva 2022 pošto je u finalu savladala Dinamo Zagreb posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca – 1:1 (penalima 4:5).

Ključni trenutak u penal seriji dogodio se već na samom početku kada je golman Vojvodine Ognjen Bogunović odbranio udarac igraču Dinama Luki Vrbančiću. Nakon toga, igrači Vojvodine su realizovali svih pet penala i domogli se pehara.

Vojvodina je tako po treći put osvojila prestižni pehar. Podsetimo, Novosađani su prethodno slavili 2016. i 2019. godine, a sada su se izjednačili sa Crvenom zvezdom po broju titula na Soccerbet Kupu prjateljstva.

Golman Vojvodine Ognjen Bogunović bio je heroj crveno-belih u finalnoj utakmici. Ne samo da je odbranio penal Vrbančiću u prvoj seriji i tako doneo ključnu prednost svom timu, nego je sa nekoliko fenomenalnih intervencija u regularnom delu omogućio svom timu da uopšte dodje do penala.

Vojvodina je povela na ovom meču preko njenog najboljeg strelca na turniru Lukijana Abadžije koji je u 16. minutu iz jedanaesterca doveo Novosađane u vođstvo.

Nakon toga, Dinamo je preuzeo inicijativu i Zagrepčani su stvorili nekoliko velikih šansi, ali je svaki put golman Vojvodine Bogunović bio na pravom mestu. Ipak, u poslednjem minutu prvog poluvremena, Dinamo je uspeo da izjednači. Najbolji strelac Modrih i najbolji strelac celog turnira Lenny Ilečić sjajno je skočio u kaznenom prostoru i glavom matirao Bogunovića za 1:1.

U drugom poluvremenu nije bilo toliko prilika, ali je Dinamo imao jednu zaista veliku da preokrene rezultat. U 50. minutu Ilečić je izbio sam ispred Bogunovića, ali je golman Vojvodine još jednom uspeo da odbrani svoju mrežu.

U nastavku nijedan tim nije želeo puno da rizikuje, pa je meč završen nerešenim rezultatom 1:1 i jedanaesterci su odlučili šampiona turnira.

Nakon što je golman Vojvodine Bogunović odbranio šut Vrbančića u prvoj seriji, igrači crveno-belih Abadžija, Gagić, Trninić, Apostolovski i na kraju kapiten Popović su svi bili precizni sa bele tačke i tako doneli titulu Novosađanima.

Attachment