Željezničar posle preokreta do četvrtfinala

Željezničar je u direktnom okršaju za četvrtfinale pobedio Osijek sa 2:1 i kao drugoplasirani tim iz grupe D izborio plasman u narednu fazu.

Željezničar će u četvrtfinalu igrati sa prvoplasiranim timom iz grupe B u kojoj je lider trenutno Partizan.

Današnja utakmica nije dobro počela za tim iz Sarajeva. Osijek je poveo u 19. minutu preko Zahirovića koji je posle povratne lopte iskosa sa desetak metara fantastično šutirao i pogodio dalji ugao golmana Željezničara za prednost svog tima 1:0.

Ipak taj gol kao da je probudio plavi tim. Željezničar je krenuo svim silama ka golu protivnika i šanse su počele da se ređaju kao na traci. Prvo je Serdarević pogodio prečku, pa je nedugo posle toga odbrana Osijeka sa gol linije izbacila loptu i spasila svoju mrežu… Konačno, u 33. minutu, Željezničar je krunisao inicijativu. Serdarević je izbio sam pred golmana, šutirao je pravo u njega, ali mu se lopta posle nespretne reakcije defanzivaca Osijeka vratila pravo u noge. Iz drugog pokušaja igrač Željezničara je uspeo da postigne pogodak i poravna rezultat – 1:1.

A sredinom drugog poluvremena, Željezničar je uspeo da preokrene rezultat. Posle centaršuta sa leve strane, devetka plavih Pločo je odlično reagovao u petercu protivnika i rutinski matirao protivničkog golmana za 1:2.

Do kraja utakmice rezultat se nije menjao, pa je tako Željezničar osvojio 3 boda i drugo mesto u grupi D, dok je Osijek ovim porazom završio takmičenje.

Attachment