Remi Slobode i Sutjeske posle sjajne utakmice

Sloboda Tuzla i Sutjeska odigrali su nerešeno 2:2 u prvoj utakmici drugog kola Soccerbet Kupa prijateljstva 2022.

Meč između Slobode Tuzle i Sutjeske je možda bio i najuzbudljiviji do sada na turniru, a obe strane pokazale su da poseduju zaista zavidan kvalitet.

Sutjeska je povela već u 14. minutu preko Draškovića koji je iskosa sa peterca lako matirao golmana Slobode.

Ipak rano primljen gol nije poremetio igrače tima iz Tuzle. Sloboda je uspela da izjednači već u 21, minutu preko Mahmuda koji je posle nekoliko sjajnih driblinga u kaznenom prostoru pogodio donji levi ugao čuvara mreže Sutjeske.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 1:1, da bi vrlo brzo po početku drugog dela igre Sloboda uspela da preokrene rezultat. Nakon loše intervencije odbrane Sutjeske, golman Nikšićana Adžić je krajnjim naporom uspeo da spasi autgol svog tima tako što je odbio loptu sa maltene gol linije. Na njegovu nesreću, lopta se odbila pravo na nogu igrača Slobode Jašarevića koji je snažnim udarcem iz neposredne blizine postigao drugi gol za svoj tim i doveo crveno-crne u vođstvo – 2:1.

Ipak, to nije bio kraj uzbuđenjima na ovom meču. U 44. minutu Sutjeska je uspela da poravna rezultat, pošto je Bojović bio siguran sa bele tačke. Prethodno je glavni sudija opravdano dosudio jedanaesterac za Nikšićane pošto je jedan igrač Slobode igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Ovaj rezultat mnogo više odgovara Sutjesci nego Slobodi. Nikšićani će u poslednjem kolu igrati protiv Partizana i na tom meču ih sve sem poraza od 5 i više golova razlike vodi u četvrtfinale.

Ukoliko Partizan pobedi Sutjesku sa 4:0, onda će žreb odlučiti ko osvaja drugo mesto između Sutjeske i Slobode Tuzle, jer bi u tom slučaju dva tima bila poravnata u svim kategorijama.

Takođe, vredi istaći i da je ovim rezultatom Partizan obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja.

Attachment