Vojvodina i Sloboda Tuzla već u četvrtfinalu

Fudbaleri Vojvodine savladali su Slobodu iz Užica sa 3:0 u prvom meču drugog kola Soccerbet Kupa prijateljstva 2021 i tako obezbedili plasman u četvrtfinale turnira zajedno sa Slobodom iz Tuzle.

Vojvodina i Sloboda iz Tuzle trenutno imaju po 3 boda i obezbedili su prva dva mesta u grupi C koja vode u četvrtfinale, dok je Sloboda iz Užica sa još jednim porazom definitvno izgubila sve šanse za prolaz u sledeću fazu takmičenja.

Vojvodina je povela u ovom meču već u 5. minutu, kada je Abramušić naleteo na jednu odbijenu loptu u snažnim udarcem je poslao u mrežu rivala. Novosađani su uspešno sačuvali minimalnu prednost do kraja prvog poluvremena, a prelomni trenutak meča dogodio se odmah na početku drugog dela kada je Sloboda iz Užica propustila zicer da dođe do izjednačenja.

Nakon greške golmana Vojvodine prilikom ispucavanja, lopta je došla do devetke Slobode Lučića koji je ispred sebe imao samo igrača Vojvodine Stojanovića na gol liniji. Ipak, Lučić je pogodio tačno Stojanovića i umesto sigurnog izjednačenja, lopta se odbila u polje, pa je Vojvodina sačuvala svoju mrežu.

Ubrzo je usledila kazna. Vojvodina je duplirala svoju prednost preko Gagića u 56. minutu koji je posle odlične akcije svog tima rutinski matirao golmana Slobode iz neposredne blizine. Tačku na ovaj meč stavio je Abadžija, koji je u 64. minutu postigao i treći gol Vojvodine na ovom meču, čime su Novosađani i definitivno osigurali trijumf.

Attachment