Šampionski preokret Sarajeva

Sarajevo i Vojvodina će igrati u četvrtfinalu Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019 kao prvoplasirani i drugoplasirani tim iz B grupe. Budućnost je završila takmičenje zbog manje datih golova od protivnika.

Kakav kraj grupne faze na Kupu prijateljstva evropskih klubova! Sarajevo je savladalo Vojvodinu sa 2:1 posle velikog preokreta i dva fantastična gola, a u poslednjim trenucima utakmice golman bordo tima je čudesnom intervencijom sačuvao prednost svoje ekipe.

Sve je počelo prilično šokantno po branioce trofeja, pošto je Vojvodina povela već u 2. minutu preko Ivana Votića. Ipak, Sarajevo nije odustalo. Već do poluvremena momci u bordo dresovima su izjednačili rezultat i to zaista lepim golom Amara Sabljice, a posle velike borbe u drugom delu igre Sarajlije su postigle još jedan efektan pogodak. Almir Gusinjac je pogodio same rašlje gola Vojvodine i doneo toliko željeno vođstvo šampionima.

Ipak, tu nije bio kraj drame na ovom meču. U poslednjim sekundama utakmice Vojvodina je izvela korner, dvojica igrača u crveno-belim dresovima su natrčala na loptu na nekih pet petara od gola, ali je golman Sarajeva Amar Sirčo čudesnom intervencijom sprečio pogodak.

Tako smo dobili i poslednja dva para četvrtfinala na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2019. Sarajevo će igrati protiv svog najvećeg rivala Željezničara, dok će Vojvodina odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

Attachment