Remi Olimpije i Vardara, Dinamo u četvrtfinalu

Olimpija i Vardar su odigrali nerešeno 1:1 u 2. kolu Kupa prijateljstva evropskih klubova. Ovim rezultatom najviše je profitirao Dinamo koji je kolo pre kraja grupne faze obezbedio mesto u četvrtfinalu takmičenja.

Olimpija će definitivno imati za čim da žali posle remija sa Vardarom, jer su Ljubljančani imali više od igre i propustili su veliku priliku da već danas obezbede kartu za četvrtfinale. Doduše, Vardar je dobro počeo meč i uspeo je da pobede preko Azera Omeragića u 14. minutu, ali posle tog trenutka Olimpija je preuzela inicijativu.

Odolevao je Vardar koliko je mogao, ali prosto nije imao šanse u 46. minutu, kada je Andraž Lipec postigao definitivno najlepši gol do sada na turniru. Igrač Olimpije je uhvatio volej sa nekih dvadesetak metara od gola protivnika i matirao protivničkog golmana.

U nastavku meča momci iz Ljubljane su imali još nekoliko velikih prilika da stignu do pobede, čak su u jednom navratu pogodili i stativu, ali nisu uspeli do kraja meča da postignu drugi pogodak.

U grupi C Dinamo Zagreb vodi sa 3 boda i Zagrepčani su obezbedili plasman u četvrtfinale, dok su Olimpija i Vardar trenutno izjednačeni sa po 1 osvojenim bodom. Utakmica poslednjeg kola između Dinama i Olimpije će odlučiti koja druga ekipa iz ove grupe će proći u narednu fazu takmičenja.

Attachment