Drama u grupi A – Sarajevo ide dalje

SII_4491

Sarajevo je treći polufinalista Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018!

Momci u bordo dresovima su uspeli da preokrenu rezultat protiv Osijeka i da pobede sa 2:1, dok je u drugom meču A grupe SPAL odigrao nerešeno sa Crvenom zvezdom 1:1. Tako je Sarajevo u poslednjem trenutku preteklo SPAL na tabeli i preuzelo prvo mesto koje vodi u narednu rundu.

Bio je to veoma, veoma uzbudljiv finiš u A grupi. Osijek je na poluvremenu vodio protiv Sarajeva sa1:0 golom Sušića u 20. minutu, ali je bordo tim uspeo da dođe do velikog preokreta autogolom Išasegija u 45. minutu i pogotkom Dervišagića u 60. minutu.

Tako su prvotimci Sarajeva uradili svoj deo posla, ali su ipak morali da sačekaju rezultat iz drugog meča, gde im jedino nije odgovarala pobeda SPAL-a nad Crvenom zvezdom. I crveno-beli su poveli iz jedanaesterca u 45. minutu koji je u gol pretvorio Jočić, ali su italijani ubrzo izjednačili preko Minaja u 51. minutu.

A, onda prava drama u završnici. SPAL je postigao gol u 67. minutu, ali je on poništen zbog prekršaja u napadu, da bi samo minut kasnije napadač italijanske ekipe imao 1-na-1 situaciju sa golmanom Crvene zvezde, ali je pucao pravo u čuvara mreže i rezultat je ostao 1:1.

Konačna tabela grupe A izgleda ovako: Sarajevo 6, SPAL 5, Osijek 2, Crvena zvezda 2.

Attachment