Vukotić: Partizan u vrhu Evrope

6R0A6181

Momčilo Vukotić, rekorder po broju utakmica u crno-belom dresu (791) i postignutim golovima (330), sada direktor omladinske škole Partizana posetio je Turnir prijateljstva i na njegovu žalost ispratio poraz svog tima u polufinalu.

Ipak, kompletan utisak je više nego odličan. Partizan je ponovo pokazao klasu i to u društvu najboljih škola u regionu.

– Nismo došli u najjačem sastavu. Pored toga, ova selekcija je imala mnogo utakmica i veliki broj igrača u reprezentaciji. Na sve to, već je i kraj sezone. Kada se sve to uzme u obzir, jasno je da viđeno nije prava slika mogućnosti ovog tima. Ovi momci igraju sa starijom generacijom u ligi, na drugom su mestu, što dokazuje da imaju kvalitet. Među njima je sigurno igrača koji će u bliskoj budućnosti kucati na vrata prvog tima – istakao je Momčilo Vukotić.

Koliko je učešće na Turniru prijateljstva značajno za Partizan?

– Zbog samih učesnika na turniru, on je veoma važan, pogotovo jer se radi o generaciji mlađih kadeta. Ovo je prilika da se uporedimo sa ostalim ekipama iz bivše Jugoslavije, a sa druge strane lepa je prilika da se ponovo sretnemo i evociramo uspomene iz prošlosti.

Gde se Partizanova generacija nalazu u odnosu na ostale?

– Timovi koji su igrali u polufinalu su i najjači. Tu zapravo nijanse odlučuju. Što se Partizana tiče, kao što sam rekao mi nismo u punom sastavu, a mislim da imamo najkvalitetniju ekipu.

Koliko igrača iz omladinske škole možemo da očekujemo da uđe u konkurenciju za najjači tim?

– To zavisi od trenera prvog tima. U svakom slučaju, škola Partizana konstantno pokazuje da se kvalitetno radi. To potvrđuje i druga pozicija u Evropi, odmah iza škole Ajaksa. Mislim da će i u ovim selekcijama koje dolaze, 2000. i 2001. godište, biti igrača koji će ući u konkurenciju za prvi tim.

Partizan je prvak Srbije, koje su šanse da se ponovo plasira u Ligu šampiona?

– Mnogo će zavisiti od žreba i od toga kako se odradi prelazni rok. Nadam se da ćemo opet igra u Ligi šampiona ili bar u Ligi Evrope – istakao je Vukotić.