Vojvodina srušila Partizan, pehar ide u Novi Sad

 

Vojvodina je osvojila Kup prijateljstva evropskih klubova 2019 pošto je u finalu pobedila Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca – 0:0 (4:2). U penal seriji, Cvetojević i Šimun su bili neprecizni kod crno-belih, dok su svi igrači Novosađana pogađali sa bele tačke.

Vojvodina je tako po drugi put osvojila prestižni regionalni turnir, dok je Partizan drugu godinu zaredom izgubio finalnu utakmicu na penale.

Sigurno da će Beograđani imati za čim da žale posle još jednog poraza u meču za trofej, posebno jer su bili bolji rival na terenu u ovom meču. Stvorili su crno-beli nekoliko prilika za gol, a najbolju su imali pred kraj prvog poluvremena kada je Vujanović odlično šutirao, ali je golman Vojvodine Dražić fantastičnom intervencijom sačuvao svoj gol i još jednom pokazao o kakvom talentu je reč.

A, kada je isteklo regularnih 80 minuta, igrači Vojvodine su stupili na scenu i pokazali da su zaista majstori za jedanaesterce. Podsetimo da su mladi Novosađani u četvrtfinalu realizovali svih pet penala i eliminisali Crvenu zvezdu, dok su danas ponovo bili bez greške sa bele tačke i savladali Partizan u meču za trofej. Na drugoj strani Cvetojević i Šimun su bili neprecizni kod crno-belih, pošto su njihovi udarci završili visoko iznad prečke.

Attachment