Zvezda posle lude penal serije osvojila titulu

Crvena zvezda je osvojila rekordnu četvrtu titulu na Kupu prijateljstva pošto je u ovogodišnjem finalu, posle lude penal serije, savladala Rijeku 8:7 (0:0 posle regularnog dela). Odlučujući trenutak finala dogodio se u devetoj penal seriji kada je prvo igrač Rijeke Frank pogodio prečku, a zatim prvotimac Crvene zvezde Storebra postigao gol i doneo crveno-belima titulu.

Tokom regularnih 80 minuta nije bilo golova, mada su obe ekipe imale po jednu veliku šansu u drugom poluvremenu. Prvo je Momčilovski imao lepu priliku da u 62. minutu donese prednost Rijeki, ali je njegov udarac iz kaznenog prostora golman Crvene zvezde Dragović fantastično odbranio.

Zvezda je svoju najbolju priliku imala u poslednjim trenucima utakmice. Storebra je u 78. minutu dobio loptu u kaznenom prostoru, a zatim je iskosa sa leve strane šesnaesterca gađao dalji ugao gola Rijeke, međutim golman Riječana Vučetić je uspeo da zaustavi taj udarac i da odbije loptu u polje.

Penal serija finalne utakmice bila je jedna od najdužih u istoriji turnira.

Prve dve serije igrači su sigurno realizovali, a onda su obe ekipe bile neprecizne u trećoj seriji.

Rijeka je zatim uz ogromnu dozu sreće uspela da postigne gol u četvrtoj seriji i da tako povede, ali je Zvezda takođe bila precizna za novo izjednačenje. Oba tima su zatim prilično sigurno izvodili penale sve do te ključne devete serije, kada je Frank pogodio prečku, a Storebra se iskupio za promašaj iz finiša utakmice i rutinski pogodio penal za pobedu i titulu.

Crvena zvezda je tako postala prvi tim u istoriji turnira koji je osvojio četiri titule. Podsetimo da su crveno-beli prethodno osvajali pehar 2015, 2017. i 2021. godine.

——————–

PENALI

Prva serija:

0-1, Mikloš (Rijeka)

1-1, Stojković (Crvena zvezda)

Druga serija:

1-2, Došen (Rijeka)

2-2, Zorić (Crvena zvezda)

Treća serija:

X, Žlibanović (Rijeka) promašaj

X, Gačić (Crvena zvezda) promašaj

Četvrta serija:

2-3, Bužić (Rijeka)

3-3, Tošić (Crvena zvezda)

Peta serija:

3-4, Zubović (Rijeka)

4-4, Teofilović (Crvena zvezda)

Šesta serija:

4-5, Vinarš (Rijeka)

5-5, Bulatović (Crvena zvezda)

Sedma serija:

5-6, Kružić (Rijeka)

6-6, Gudelj (Crvena zvezda)

Osma serija:

6-7, Dorušak (Rijeka)

7-7, Ristovski (Crvena zvezda)

Deveta serija:

X, Frank (Rijeka) promašaj

8-7, Storebra (Crvena zvezda)

———————

Crvena zvezda: 12 Dragović, 3 Ristovski, 4 Pavlović, 5 Gudelj, 6 Manojlović, 7 Mišić,  8 Ranković, 9 Teofilović, 10 Tošić, 14 Bulatović, 17 Knežević.

Rezerve: 1 Bekonja, 2 Stojković, 11 Storebra, 15 Trač, 16 Zorić, 18 Cvetković, 19 Vahitov, 20 Yutong, 21 Mandić, 22 Stolić, 23 Gačić.

Rijeka: 1 Vučetić, 3 Vinarš, 5 Kružić, 6 Zubović, 7 Došen, 8 Mikloš, 9 Momčilovski, 10 Žlibanović, 14 Jukić, 16 Salković, 19 Bačić.

Rezerve: 12 Jurčević, 2 Bužić, 4 Škalamera, 11 Frank, 15 Dorušak, 17 Živković.

Attachment