Soccerbet Kup prijateljstva 2022 počinje 7. juna

Najbolji fudbalski klubovi iz regiona okupiće se od 7. do 12. juna na Zlatiboru gde će učestvovati na četvrtom po redu Soccerbet Kupu prijateljstva.

Prestižni fudbalski turnir za igrače mlađe od 19 godina, koji je osnovan sa ciljem da na jednom mestu okupi najtalentovanije igrače sa ovih prostora, će ove godine ugostiti ukupno 12 ekipa, među kojima su neka od najpoznatijih imena regionalnog fudbala.

Učesnici Soccerbet Kupa prijateljstva 2022 su: Akademija Pandev, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Olimpija Ljubljana, Osijek, Partizan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, Sutjeska, Vardar, Vojvodina i Željezničar.

Timovi će biti podeljeni u 4 grupe, a po 2 prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbediće plasman u četvrtfinale.

A grupa: Crvena zvezda, Olimpija Ljubljana, Vardar

B grupa: Partizan, Sloboda Tuzla, Sutjeska

C grupa: Dinamo Zagreb, Sarajevo, Akademija Pandev

D grupa: Vojvodina, Osijek, Željezničar

Sve utakmice Soccerbet Kupa prijateljstva 2022 biće prenošene uživo na kanalima Sport Kluba, tako da će svi ljubitelji fudbala moći da na delu vide najtalentovanije fudbalere iz našeg regiona.

Takođe, ceo turnir biće organizovan uz podršku opštine Čajetina, a pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije. Očekuje se da i ove godine na Zlatiboru bude prisutan veliki broj poznatih ličnosti iz sveta fudbala.

Kostur nokaut faze na Soccerbet Kupu prijateljstva 2022 izgleda ovako:

Četvrtfinale:

A1 – C2

C1 – A2

B1 – D2

D1 – B2

Polufinale:

A1/C2 – C1/A2

B1/D2 – D1/B2

Utakmice u grupnoj fazi takmičenja i utakmice četvrtfinala i polufinala trajaće po 70 minuta (dva puta po 35), dok će finalna utakmica trajati 80 minuta (dva puta po 40).

Trofej brani ekipa Crvene zvezde koja je u prethodnom finalu savladala Dinamo Zagreb sa 2:0.

Attachment