Saša Ilić i Danko Lazović poručuju: Sjajan turnir!

Nekada zajedno na terenu, a sada ponovo jedan kraj drugog i van njega. Veliko prijateljstvo koje su Saša Ilić i Danko Lazović izgradili igrajući zajedno u Partizanu i reprezentaciji, nastavlja se i sada kada su okončali bogate karijere. Ilić i Lazović gosti su turnira Kup prijateljstva evropskih klubova koji se ovih dana igra na Zlatiboru i sa uživanjem prate utakmice najboljih ekipa do 18 godina sa prostora bivše Jugoslavije.

– Nisam prvi put gost na Kupu prijateljstva. Sa prijateljima sam došao da ispratim ovaj vrlo zanimljiv turnir i ujedno da se vidim sa trenerima nekih ekipa koje učestvuju sa kojima sam igrao i družio se, a koje dugo nisam video. Iskreno se nadam da će ovaj turnir nastaviti da se održava i u godinama koje dolaze. Ovde zaista ima dosta kvalitetnih mladih igrača, a sa druge strane ovo je odlična prilika za tu decu, ali i nas strarije, da se družimo. Sve u svemu, divno iskustvo za mene – rekao je Ilić, a na njegovu priču nadovezao se Lazović.

– Veliko mi je zadovoljstvo, čast i privilegija što sam na Zlatiboru i što sam u prilici da gledam ove divne momke. Neki od njih će, i u to nemojte uopšte da sumnjate, sigurno postati vrhunski fudbaleri, tako da je za mene ovo pravo uživanje. Ovakvi turniri su sjajna stvar, sve to sam i ja prošao i zato sa zadovoljstvom dolazim na ovakve manifestacije.

U fokusu su im naravno, poletarci crno-belih:

– Poznajem skoro sve momke iz ove selekcije, sa pojedincima sam čak i trenirao. Ima tu zaista telentovane dece i ja se nadam da će se neki od njih već sledeće sezone priključiti prvom timu i da ćemo ih uskoro gledati na stadionu Partizana.

Iako su imali bogate internacionalne karijere i Ilića i Lazovića su uvek posmatrali kroz prizmu Partizana. Lazović ne krije da mu je to najdraže i najvažnije:

– Verujte mi da je to privilegija, odanost, pripadnost nečemu što voliš, jer Partizan je za sve nas kao porodica – konstatovao je Lazović.

Na pitanje kakve uspomene ga vežu za prvi susret sa Dankom Lazovićem, Ilić kao iz topa odgovara:

– Ma, nikakve – nasmejao se Ilić, pogledao u pravcu Lazovića i potom dodao:

– Šalim se, naravno. Danko i ja se poznajemo dosta dugo. Ja sam ga zaista lepo prihvatio kao šest godina stariji saigrač. U to vreme  bio sam standardni prvotimac Partitzana, a on je došao kao jedan od najmlađih. Od tada traje naše prijateljstvo i trajaće do kraja života – ističe Ilić.

– Uspomene sa Sašom su brojne, zaista ih ima mnogo – kaže Lazović i dodaje: – Šta reći o Saši Iliću, on je fudbalski genije, sjajan čovek. Nažalost više ga nećemo gledati na terenu, ali se nadam da će ostati u fudbalu i u Partizanu, jer Partizan bez njega nije Partizan.

Reprezentaciji Srbije predstoje dueli sa Ukrajinom i Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Obojica su optimisti:

– To su izuzetno bitne utakmice za naš nacionalni tim, ali ja imam veliko poverenje u našu reprezentaciju. Imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat, svim srcem smo uz njih – rekao je Ilić.

Sličnog mišljenja je i Lazović:

– Krucijalna dva meča. Mislim da se nalazimo u odličnom momentu, svi naši reprezentativci igraju standardno u svojim klubovima i u dobroj su formi.  Ponavljam, utakmice sa Ukrajinom i Litvanijom su veoma važne, jer ako osvojimo šest bodova praktično smo osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

Attachment