Dobro došli na Kup prijateljstva

CJ5H1605

Vreme je za sledeći korak!

Nakon 4 godine uspešne organizacije Turnira prijateljstva, prestižni regionalni turnir proširuje svoje granice u cilju stvaranja još zanimljivijeg i kvalitetnijeg takmičenja. Tako ćemo ove godine po prvi put gledati turnir pod nazivom Kup prijateljstva evropskih klubova, na kojem će pored najboljih regionalnih ekipa učestvovati još i specijalni gosti koji dolaze iz nekih od najjačih liga sa starog kontinenta.

Turnir će biti održan od 4. do 10. juna na Zlatiboru, a prenose utakmica moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Važno je istaći da je pomerena i starosna granica, pa će tako na predstojećem turniru pravo igranja imati igrači do 18 godina (rodjeni 2000. godine i mladji), što će svakako takmičenje učiniti još uzbudljivijim.

Osim najpoznatijih regionalnih timova, na premijernom Kupu prijateljstva evropskih klubova učestvovaće još i turski velikan Fenerbahče, zatim poznati italijanski klubovi Udineze, Torino i SPAL, španski predstavnik Espanjol i jedan od vodećih madjarskih klubova Videoton.

Na turniru će ukupno učestvovati 16 ekipa, koje će biti podeljene u 4 grupe.

A grupa: Crvena zvezda, Osijek, Sarajevo, SPAL.

B grupa: Partizan, Videoton, Željezničar, Fenerbahče.

C grupa: Dinamo (Zagreb), Budućnost (Podgorica), Torino, Vojvodina.

D grupa: Olimpija (Ljubljana), Udineze, Vardar, Espanjol.

Pobednik grupe A igraće u polufinalu protiv pobednika Grupe C, dok će se u drugom polufinalu sastati pobednici grupa B i D.

Attachment