Prelec: Zvezda je favorit; Koroman: Koncentracija

6R0A4211

Samo dve ekipe su do sada ostvarile maksimalan učinak na Turniru prijateljstva 2015. Dinamo Zagreb i Crvena zvezda. A, upravo će ova dva fudbalska giganta iz regiona igrati jedan protiv drugog u polufinalu (subota, 12:15).

Zanimljiv podatak je da su se Dinamo i Crvena zvezda i prošle godine sastali u polufinalu Turnira prijateljstva. Tada su Modri bili bolji i kasnije osvojili trofej, a njihov trener Ivan Prelec ipak ovoga puta prepušta ulogu favorita protivniku.

– Lepo je osvajati trofeje i nagrade i biti najbolji, a naravno da bismo voleli da ponovimo uspeh od pre godinu dana. Ipak, nisam siguran koliko je to realno, imajuću u vidu da smo bez 15 najboljih igrača. Gledao sam Zvezdu, u pitanju je kvalitetna ekipa, a u sutrašnjoj utakmici biće sigurno favorit. Ali to ne znači da ćemo se mi predati, već ćemo se sigurno boriti do kraja.

6R0A5578

Na drugoj strani, Crvena zvezda veruje da će ovoga puta izaći kao pobednik iz duela sa velikim rivalom. Trener Crvene zvezde Ognjen Koroman istakao je da će ekipa dati sve od sebe da se plasira u finale.

– Imajući u vidu kako smo igrali, i da smo tri utakmice pobedili, zaslužno smo se našli u polufinalu. Na nama je da u utakmicu uđemo maksimalno motivisani i skoncentrisani. Daćemo sve od sebe da se nadjemo u finalu, a posle i da osvojimo trofej. Bez obzira što se radi o prijateljskom turniru nama bi svaki trofej izuzetno značio. Posebno meni kao novom treneru i ovoj generaciji mladih igrača.

Attachment