Partizan će igrati za trofej

 

SII_5334

Partizan se plasirao u finale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018 nakon što je savladao Espanjol boljim izvodjenjem penala. Utakmica prekinuta u 60. minutu zbog natopljenog terena.

Sarajevo – Partizan! Tako će izgledati prvo finale Kupa prijateljstva evropskih klubova.

Sarajevo je još ranije ove subote savladalo Vojvodinu posle boljeg izvodjenja penala, a i drugi polufinalni meč odlučen je jedanaestercima. Partizan i Espanjol su bili poravnati 2:2 u 60. minutu kada je utakmica prekinuta zbog natopljenog terena. Utakmica nije mogla da bude nastavljena, a s obzorom da je prošlo dve trećine od njenog ukupnog trajanja i da je rezultat bio nerešen odmah se pristupilo izvodjenju penala.

Na kraju, Partizan je realizovao 3 penala, dok je Espanjol uspeo samo 2 puta da pogodi mrežu, pa su crno-beli otišli u finale.

Inače, Partizan je rano stigao do vođstva, već u 3. minutu preko Novakovića. Espanjol je izjednačio u 28. minutu golom Fernandeza, ali su crno-beli već u 30. minutu ponovo stigli do prednosti pošto je Stanojlović iskoristio gužvu u kaznenom prostoru rivala. Drugo poluvreme je počelo pravim pljuskom, a igrači španske ekipe iskoristili su natopljen teren da dođu do izjednačenja u 55 minutu preko Kajona. Samo 5 minuta kasnije utakmica je prekinuta i pristupilo se izvodjenju penala.

Attachment