Pantelić: Vojvodina, najbolja škola

CJ5H6810

I da je kod Miodraga Pantelića postojala dilema da li i ove godine dođe na Turnir prijateljstva, nestala bi onog trenutka kada su se Vojvodina i Crvena zvezda, klubovi u kojima je ostavio dubok trag, plasirali u polufinale. Samo jedan je mogao dalje. Bili su to Novosađani koji su u finalu takođe potvrdili klasu i došli do šampionskog pehara.

Posle Dinama i Crvene zvezde, Novosađani su postali treći osvajači Turnira prijateljstva i pokazali da imaju generaciju za velika dela.

“Veoma sam zadovoljan što sam ponovo ovde, velika mi je čast da budem deo ovog turnira i ambijenta koji ovde vlada. Prošle godine sam takođe bio na finalu i samo mogu da ponovim da je ovo sjajno organizovan turnir, sa dosta kvalitetnih ekipa. Turnir jeste prijateljski, ali je rivalitet veliki i izražen, što svemu daje dodatnu težinu”

Šampionski pehar, sa težinom trenutno najboljeg u regionu u uzrastu do 16 godina, kao i igre koje je prikazala, predstavljaju veliki kompliment za Vojvodinu.

“Vojvodina ima jednu od najboljih škola u regionu. To potvrđuju rezultati svih mlađih selekcija, kao i broj igrača u reprezentativnim selekcijama. A, sve je plod kvalitetnog i studioznog rada.”

Vojvodina u seniorskoj konkurenciji čeka na šampionski pehar skoro tri pune decenije. Šta je potrebno da bi se to promenilo?

“Ta tema je suviše kompleksna i zahteva da se odvoji seniorski od omladinskog fudbala. Razlika između njih je velika. Mlađe selekcije služe za razvijanje igrača, dok je seniorski fudbal nešto drugo. U njemu finansije imaju veliki uticaja. Zbog toga će Vojvodina u skoroj budućnosti teško biti konkurentna sa Zvezdom i Partizanom.”

Crvena zvezda je osvojila šampionsku titulu. Koliko je realno da ostavi dubok trag u Evropi, kao što je recimo bila vaša generacija sa Stankovićem, Ognjenovićem, Đorovićem, Njegušem…? Na Severu se i dalje priča o vašim mečevima protiv Kajzerslauterna i Barselone.

“Mislim da je Evropa daleko otišla ispred nas. Teško je bilo šta prognozirati. Iskreno, voleo bih da svi naši klubovi što dalje doguraju. Ipak, realnost je drugačija. Ali, videćemo šta će se dešavati tokom leta. Mnogo faktora je važno, žreb, prelazni rok… Nadam se najboljem.”

 

Attachment