Kecman: Spremni smo; Pintać: Svesni kvaliteta

6R0A5601

Partizan i Vojvodina već dugi niz godina važe za klubove sa ponajboljim mlađim kategorijama u regionu. Veliki kvalitet potvrdili su i na Turniru prijateljstva kada su osvojili prva mesta u svojim grupama i plasirali se u polufinale.

Ipak, samo jedan od ova dva tima će imati priliku da se bori za trofej. Partizan i Vojvodina će odmeriti snage u polufinalu (subota, 15:15), a trener crno-belih Dragan Kecman je biranim rečima govorio o protivniku.

– Iskreno očekivao sam da se nađemo u polufinalu. Potpuno normalno ulazimo u tu utakmicu. Spremni smo da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo da uđemo u finale. Mislim da imamo šanse, ali i Vojvodina je odlična. Gledao sam njihovu poslednju utakmicu protiv Sarajeva. Odigrali su odlično, pokazali se kao prava ekipa i zasluženo prošli u polufinale.

Trener crno-belih je dodao da su njegovi igrači dodatno motivisani zbog direktnog TV prenosa.

– Izuzetno su motivisani zbog toga. Veliki je publicitet, i oni su spremni za ovu utakmicu. Doduše, imamo malo kadrovskih problema, nekoliko igrača nam je povređeno i bolesno. To ipak ne umanjuje našu želju i sve ćemo učiniti da uđemo u finale.

Na drugoj strani Vojvodina takođe ima velike ambicije pred završnicu turnira. Trener Đorđe Pintać je istakao da je njegov tim već napravio veliki uspeh plasmanom u polufinale u ovako jakoj konkurenciji.

– Mi smo bili svesni svog kvaliteta, ali smo takođe znali da se radi o izuzetno jakom turniru. Ipak su ovde svi vrhunski klubovi iz bivše Jugoslavije, tako da smo potajno priželjkivali da se nađemo među četiri najbolje ekipe.

6R0A5272

Trener Novosadjana je takođe pohvalio narednog rivala.

– Pogledali smo dve utakmice Partizana, a već se dobro poznajemo od ranije. Imaju oni zaista mnogo kvalitetnih igrača. Ne bih nekoga posebno izdvajao, ali ima igrača koji mi se dopadaju. Mislim da neće biti velikih iznenađenja, a da će utakmica biti izuzetno kvalitetna.

Pintać je dodao i da će Vojvodina sigurno i naredne godine učestvovati na Turniru prijateljstva.

– Svakako. Ja ću sa moje strane učiniti sve da prenesem ljudima iz kluba pozitivno mišljenje o ovom turniru koji bi trebalo da postane tradicija, jer za ove dečake mnogo znači. Ovakav nivo kvaliteta nije lako naći na drugim turnirima. Turnir zahteva podršku svih klubova koji su do sada bili, ali i onih koji će dolaziti narednih godina.

Attachment